X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sıkıntılı günler yaşayan turizm sektörünün temsilcileriyle Antalya’da bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Delphin Imperial Hotel'de turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya TÜROFED'i temsilen Gülçin Güner ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.  Alınan bilgilere göre 4 saat süren görüşmede, sektör temsilcileri Antalya’da 550 bin kişilik konaklama yapılabildiğini ve 120 bin kişiye istihdam sağlandığını belirterek, önlem alınmaması durumunda iş hacmi ve istihdamda yarıya yakın bir düşüş beklediklerini belirtti. Meriç Tafolar imzalı habere göre, sektör temsilcilerinin sahil şeridinde olmayan ve ‘ikinci şerit’ denilen otellerin açılamayacağı uyarısında bulunduğu da kaydedildi.

 

 

 

DESTEK BEKLİYORLAR

Turizm sektörüyle ilintili 54 sektörün krizden etkilendiğini belirten sektör temsilcilerinin, krizin iki nedeninin bulunduğunu, bunlardan birincisinin Türkiye’nin dışarıda bozulan imajı olduğunu, diğerinin de terör olayları olduğuna işaret ettikleri belirtildi.

Turizmciler, Davutoğlu’nun turizm sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primlerini indirme sözü verdiğini, bu konuda beklentilerin sürdüğünü ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun konuyu gündeme getireceği vurgulandı.

Sektör temsilcileri dış turizmde kayıp bir yıl olma ihtimali nedeniyle iç turizmin canlandırılması, bunun için de kamu personeline tatil kredisi sağlanması, sektör paydaşlarının kredi borçlarının ötelenebilmesi, charter uçaklara verilen ‘yakıt desteği’nin sürekli olması ve yakıt desteğine ‘koltuk desteği’nin de eklenmesini önerdi.



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!