X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

Antalya Fuarcılık (ANFAŞ) tarafından düzenlenecek 28. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment) ile 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) etkinliklerinin ayrıntıları "Basın ve Sektör Buluşmaları" isimli toplantıda katılımcılarla paylaşıldı.

Hilton İstanbul Bosphorus Hotel'de düzenlenen basın toplantısına TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, ANFAŞ - Antalya Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Murat Özer, TÜSİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, EGD Dernek Başkanı Celal Toprak ve POYD Yönetim Kurulu başkanı Edip Nazım Açar konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2016'nın turizm sektörü için zor geçtiğini belirterek, 2017'den umutlu olduklarını söyledi.

Türkiye'nin 2016 yılında turizm alanında özellikle küresel olaylardan kaynaklanan sıkıntıların geçici olduğunu dile getiren Ayık, Türkiye'nin tekrardan turizm sektöründe en önemli noktalara geleceğini vurguladı.

Ayık, her şeye rağmen 2016'da Türkiye'ye ciddi sayıda Alman geldiğini, sıkıntılar biter bitmez Rusya'dan 3 ayda 500 bin turistin Türkiye'yi tercih ettiğini kaydederek, "En ufak rahatlamada turistler Türkiye'ye geri dönüyor. 2017 sektörümüz için gerçekten iyi olacak" dedi.

Turizm sektörünün inanılmaz bir sinerji yarattığını ifade eden Ayık, morallerin iyi tutulması gerektiğini, Türkiye'nin turizmde taşıdığı ciddi potansiyeli avantaja çevireceğini bildirdi.

Ayık, Türkiye'nin otel ekipmanları üretimi konusunda ciddi mesafe aldığını belirterek, "Bir zamanlar sadece tezgah üretirken şu anda her türlü otel ekipmanı üretir hale geldik. Bu büyük avantajlarımızdan bir tanesi. Otellerde binlerce farklı ürün kullanılıyor. Çok farklı alt sektörlere hizmet ediyor." diye konuştu. ANFAŞ'ın önemli fuar düzenleyicileri arasında bulunduğunu dile getiren Ayık, şirketin, son yıllarda yapılan yatırımlarla en önemli fuar merkezlerinden birisine sahip olduğunu söyledi.

Ayık, Antalya'nın her yıl 10-11 milyon misafiri ağırladığını, turistlere her fiyat kategorisinden alternatif sunduğunu anlatarak, bu şehirde daha iyi fuarların yapılması temennisinde bulundu. Kendilerinin de federasyon olarak tüm bileşenleri ile fuara katkı sağlayacaklarını aktaran Ayık, fuarcılığın devlet politikası olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

- "Fuarcılık, devlet politikası olarak ele alınmalı"

 


 

 

 



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!