X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT); 70 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla 21. kez kapılarını açtı.

Fuarın açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, DRV Başkanı Norbert Fiebig, HOTREC Başkanı Susanne Klaus Winkler'in katılımıyla yapıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan ITE Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, konuşmasına fuarı destekleyenlere teşekkür ederek başladı. EMITT'in hızla büyüyerek dünyadaki 5 turizm fuarı arasındaki yerini aldığını belirten Aydın, Türkiye turizminin de aynı hızla büyüdüğünü ifade etti.

Aydın konuşmasının devamında şunları söyledi: "Türkiye turizmi bu sene çok zor bir yıl geçirdi. Ancak bizim krizsiz bir senemiz neredeyse hiç olmadı. Turizm sektörü de bu krizlerden en çok etkilenen sektör oldu. 21 yıl önce yola çıktığımızda, en çok turist ağırlayan ülkeler arasında adımız bile geçmiyordu. Ancak büyük bir başarı hikayesi yazarak dünyada 6. sıraya yükselmeyi başardık.  

İşbirliği yapılmalı

EMITT Fuarı'nda çok önemli bir yere geldiklerini anımsatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise dünyanın çok farklı lokasyonlarından gelen sektör temsilcileriyle biraraya gelmekten dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Dünyanın en büyük 5. turizm fuarında bir araya geldiklerini söyleyen Topbaş, insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlayıp, elinden alan her türlü üzücü olay karşısında sektör temsilcilerinin işbirliği içerisinde bulunması gerektiğini belirtti.

İstanbul, medeniyetler beşiğidir

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise dünya turizm endüstrisinin ülkeye yaptığı katkıyı her zaman takdir ettiklerini söyledi. Medeniyetler beşiği İstanbul olarak kapasitelerini geliştirme noktasında ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Şahin konuşmasına şöyle devam etti. "İstanbul en son 13 milyona yaklaşan sayıda turist aldı. Ancak bu rakam bizim için yeterli değil. İstanbul'un hedefi asgari 30 milyondur. Bu kadar insanı ağırlayacak kapasitemiz var. Bu amaçla şehrin altyapısını geliştirmek için yoğun çalışma yürütüyoruz. 

Konjonktürel olarak bazı risklere sahip olsak da, büyük potansiyel sahibiyiz. Bizim karşı karşıya olduğumuz tehlike dünyanın her yerinde geçerli. Tüm yaşadıklarımıza rağmen, hala önemli ölçüde turizm hareketliliğine sahne oluyoruz. Bu sayıyı arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!