X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

2. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Gastronomi Turizm Raporu yayınlandı. Rapor, İspanya'da gerçekleştirilen 3. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Gastronomi Turizmi Dünya Forumu'nda sunuldu. Yayınlanan raporda; turizmin bu alanı "yerel, bölgesel ve ulusal ekonomilerin canlandırılmasında ve sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığı arttırmada büyük potansiyel sunduğu bilgisi yer aldı.

Farklı ülkelerden Gastronomi Turizmi alanından 16 uygulamanın vitrine çıktığı 2. Dünya Turizm Örgütü Gastronomi Turizmi Raporu, mevsimsellik, eğitim ve inovasyon, bilişim ve iletişim teknolojileri bağlantılı girişimler ve şarap ile ilgili programlar gibi konulara değinmektedir. Yayın, turist motivasyonu konusunda gastronominin şu anda bir müzeyi ziyaret etmek, bir müziğin keyfini çıkarmak ya da ziyaret edilen bölgedeki mimari bir esere hayranlık duymak ile eşit seviyede olduğunu belirtmektedir. Bu bağlamda, gastronomi turizmi destinasyon yönetiminin geliştirilmesinde, kültürlerin tanıtılmasında, tarım ve yemek üretimi gibi diğer sektörlere katkı yapma hususunda güçlü bir potansiyele sahiptir.

Gastronomi ve turizm arasındaki birlik ayrıca kültürlerin canlandırılması, somut ve soyut mirasın korunması, toplulukların güçlendirilmesi ve kültürlerarası anlayışların geliştirilmesi için bir platform sağlamaktadır. Bu açılar, forumdaki yemek pişirme sınıfı ve çiftlikten masaya yemek deneyimi gibi uygulamalı deneyimler sırasında özellikle ele alınmıştır.



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!