X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ



ÇORABATIR: “GASTRONOMİSİZ TURİZM YAPAMAYIZ!”


Türkiye’nin önemli lezzet duraklarından Adana’da bu sene 6. kez organize edilen Adana Lezzet Festivali, Türkiye turizminin önemli isimlerini ağırladı. Turizmciler, festival kapsamında gerçekleştirilen panelde Gastronomi turizminin önemine vurgu yaptı.

Moderatörlüğünü Gazeteci Gila Benmayor’un yaptığı “Gastronomi ve Turizmin Değer Yaratan Birlikteliğinde Yeni Hedefler” başlığını taşıyan panelin konukları, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul ve ÇUKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Zaimoğlu oldu.

“Bizi Adana halkı ile buluşturanlara çok teşekkür ediyoruz. TÜROFED Yönetim Kurulu Üyemiz Tayyar Ağabeye özellikle teşekkür ediyorum” diyen TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, “Gastronomi konusu ile ilgili bu sene 5. toplantım. Adana bu işi çok profesyonel yapıyor. Kendi mutfağını tanıtmada çok önemli gayretler görüyorum. Bunu da karşılığını alacağımızdan eminim” dedi.

Turizm sektörü için 2020 ve 2021 yıllarının zorlu geçtiğini belirten Çorabatır, “Pandemi ile moraller bozuldu ama krizleri yönetmedeki becerimizden dolayı ayakta kaldık. Tesislerimiz ve hizmetimiz çok iyi. Rusya ve Ukrayna çatışmasına rağmen turizmde iyi bir süreç geçiriyoruz. 40 milyar doların üzerinde gelir bekliyoruz. 2023 yılı için de planlarımız devam ediyor. İyi bir 2023 yılı bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Gastronominin önemine vurgu yapan Çorabatır, “İnsanların seyahat alışkanlıkları değişiyor. Gastronomi artık bir tercih olmaya başladı. Çeşitliliğin çok olduğu bir coğrafyaya sahibiz. Gastronomi için seyahat edenlerin oranı İtalya’da ve Fransa’da yüzde 40’ın üzerinde. Biz gastronomiyi çok geç keşfettik. Ancak bir farkındalık oluştu. TGA ile bu konuda bir atılım yaşıyoruz. Bütün ülkeler tanıtımlara ara verirken TGA tanıtıma devam etti. Gastronomi üzerine de ciddi çalışmalar yapılıyor. İtalya, Pizza ile dünya markası oldu. Türk mutfağı çok zengin bir yapıda. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Türkiye’nin gastronomi haritasını çıkartırken gastronomiyi farklı zenginliklerimizle birlikte değerlendirmeliyiz. Örneğin tarih ve gastronomiyi birleştirmemiz lazım. Turizmi gastronomisiz yapamayız. Bu noktada Her Şey Dahil’in de tartışmaya açılması taraftarıyım” diye konuştu.

 



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!