31
X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
tib hotrec unwto Turkey Home Turkey Home Youtube
Geçmişten Geleceğe Türk Mutfağının Gelişimi
13.03.2017 11:21

08-12 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen ITB Berlin Turizm Fuarında bu yıl, gurme seyahatlerin önem kazanması ve bununla birlikte ülkelerin sahip olduğu yeme içme kültürünün ve seçeneklerinin de tatilcilerin tercihlerini giderek daha da etkilemesi gerçeğinden hareketle bir takım aktivitelere yer verildi.

Bu kapsamda, Nar Lokantası şefi Vedat Başaran Osmanlı Mutfağı konusunda yaptığı araştırmaları katılımcılarla paylaşarak Kafkaslardan gelen Türk yeme içme alışkanlıkları, Selçuklu'dan Osmanlı Mutfağına yeme- içme kültürünün günümüzde yansımasını, Türk- yemek kültürünün dünyaya yansımasını, sokak yemekleri ve esnaf lokantalarına ait detaylı araştırmalarını ve görüşlerini aktaran bir sunum gerçekleştirerek Türkiye’nin sahip olduğu çeşitliliği katılımcılara anlattı.

Başaran’ın son 600 yıllık yemek kültürü tarihine değindiği ve gastronomi konusunda markalarını geliştirmek isteyen destinasyonlara tavsiye niteliğinde Türkiye örneğini anlattığı etkili sunumu oldukça yoğun ilgi gördü.

Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!